FASOLKA Z KOLENDRĄ

FASOLKA Z KOLENDRĄ

To danie powstało tak spontanicznie…
Fasolka z bułką tartą jaką większość z nas się zajada, to przeszłość…!

Dziś zachwycę Was fasolką z roztopionym masłem czosnkowym, jajkiem sadzonym oraz duuużą ilością kolendry i płatkami chilli.
Brzmi inaczej?! Trochę tajsko?! Bo właśnie takie jest to danie, ale obiecuje że to nowy wymiar fasolki, i SMAK!

Sami zdecydujcie co lepsze, ale na pewno warto spróbować.

SKŁADNIKI: (dla 2 osób)

porcja fasolki szparagowej – około 300g
2 jajka
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku
1/2 pęczka świeżej kolendry
suszone płatki chili
sól

PRZYGOTOWANIE:
  1. Fasolkę szparagową ugotuj na parze, ok 20 minut
  2. Na patelni rozgrzej masło i usmaż jajka – po wylaniu jajek na patelnię zmniejsz ogień na minimalny, aby jajko nie było spieczone
  3. na dodatkowej patelni przygotuj masło czosnkowe: rozpuść 1 łyżkę masła i dodaj 1 ząbek czosnku, chwilkę smaż – ale uważaj żeby nie spalić czosnku, bo masło będzie gorzkie…
  4. Ugotowaną fasolkę przełóż na talerz i polej masłem czosnkowym
  5. Dopraw solą
  6. Wyłóż usmażone jajo i posyp posiekaną kolendrą oraz płatkami chilli
WSKAZÓWKI:
  • fasolka ugotowana na parze zachowuje więcej właściwości odżywczych i o niebo lepiej smakuje!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x